Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezultatele întrevederii lui Putin cu Assad

© SputnikПрезидент России Владимир Путин и президент Сирии Башар Асад во время встречи в Кремле
Президент России Владимир Путин и президент Сирии Башар Асад во время встречи в Кремле - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit vicepreședintelui comitetului pentru afaceri externe al Dunei de Stat a Rusiei, Iuri Șvâtkin, întâlnirea dintre Putin și Assad a conturat vectorul dezvoltării pe viitor a Siriei.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Întâlnirea liderilor Federației Ruse și Siriei, Vladimir Putin și Bashar al-Assad, are o importanță primordială pentru toate țările Orientului Apropiat, precum și pentru actorii care au interese în această regiune, consideră Iuri Șvâtkin.

În cadrul întâlnirii de la Soci cu Assad, Putin a declarat că a coordonat cu acesta acțiunile comune privind combaterea terorismului în Siria. Assad a menționat că situația în țară devine mai stabilă, fapt care deschide calea pentru procesul politic.

Bachar al-Assad - Sputnik Moldova
Assad: Rusia nu va permite izbucnirea celui de-al treilea război mondial

„A fost desemnat vectorul pentru viitor. În opinia mea, etapa de restabilire a Siriei, acordarea ajutorului umanitar au de asemenea o importanță primordială pentru normalizarea situației în zona respectivă. În acest sens au fost coordonate cu Bashar al-Assad mai multe poziții. Toate acestea au importanță nu doar pentru Siria, nu doar pentru țara noastră și pentru acele subunități ale organelor de forță ale Federației Ruse care îndeplinesc misiuni speciale. În opinia mea, această întâlnire este importantă în general pentru toate țările din Orientul Apropiat, și nu doar, care au și anumite interese în această zonă", a spus Șvâtkin.

Politicianul a menționat că, pe parcursul întâlnirii, Putin a subliniat încă o dată susținerea din partea Rusiei în combaterea terorismului, punându-se totodată accentul pe reglementarea situației politice în Siria.

„A fost demonstrat rolul țării noastre în reglementarea acestor probleme. Vom vorbi despre continuarea combaterii terorismului și trecerea la etapa de acordare a ajutorului umanitar", a conchis Iuri Svâtkin.

Fluxul de știri
0