Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Assad: Rusia nu va permite izbucnirea celui de-al treilea război mondial

© AFP 2024 / Bertrand Guay Bachar al-Assad
Bachar al-Assad - Sputnik Moldova
Abonare
Rusiei nu va permite declanșarea celui de-al treilea război mondial în Siria, estimează șeful statului sirian.

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. Prin înțelepciunea sa politică, Rusia nu va permite declanșarea celui de-al treilea război mondial în Siria, a declarat președintele sirian Bashar al-Assad într-un interviu acordat ziarului grec Kathimerini, al cărui text complet a fost publicat de Sana.

Luptătorii ISIS - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria

"Nu, din simplul motiv că există, din fericire, conducerea înțeleaptă a Rusiei", a răspuns șeful statului sirian la întrebarea dacă el nu se teme de începutul celui de-al treilea război mondial pe teritoriul țării sale.

Președintele sirian a subliniat că Statele Unite continuă să susțină teroriștii. Potrivit lui, aceasta a fost singura misiune a Washingtonului în Siria.

"Știm cu toții foarte bine că singura misiune pe care Statele Unite o desfășoară în Siria este de a sprijini teroriștii, indiferent de numele și grupurile lor", a declarat șeful statului sirian.

Două zone în care poate izbucni un conflict direct între SUA și Rusia>>>

Bashar al-Assad a acuzat, de asemenea, Marea Britanie, Franța, Turcia, Qatar și Arabia Saudită ca fiind responsabile de provocarea acțiunilor militare în Siria.

Fluxul de știri
0