Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii schimbă foaia: Cum va fi vremea în zilele următoare

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Vom avea sau nu nevoie de umbrele? Prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Estimările meteorologilor se modifică de la o zi la alta, iar șansele de precipitații devin tot mai mici. Dacă potrivit prognozelor anterioare ar fi trebuit să mai urmeze câteva zile cu ploi, astăzi probabilitatea acestora s-a redusă esențial.

Astfel, mâne ar putea să cadă câțiva stropi de ploaie în nordul și sudul țării, iar duminică — doar în raioanele de nord.

În zilele de weekend temperaturile nu vor fi prea ridicate — maxime de 23..25 de grade Celsius sâmbătă și de 21..23 de grade duminică.

Și la începutul săptămânii viitoare temperaturile vor rămâne confortabile. Vor începe să crească însă de miercuri, ajungând spre sfârșitul săptămânii la valori maxime de aproape 30 de grade.

Dacă e să le dăm crezare meteorologilor, precipitațiile ar putea reveni dor spre sfârșitul săptămânii viitoare, însă doar pe alocuri și neimportante cantitativ.

Мальчик спасается от жары в фонтане Брюсселя - Sputnik Moldova
Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii

În general, meteorologii spun că, de la an la an, vremea va fi tot mai imprevizibilă și se vor înteți fenomenele meteo extreme. Verile vor fi tot mai lungi, vom avea parte de arşiţă cumplită, dar şi de furtuni violente şi precipitaţii abundente.

După cum afirmă climatologii, vremea va fi caracterizată prin temperaturi cu fluctuații tot mai mari şi intensificarea fenomenelor extreme, iar omenirea va trebui să se obișnuiască deja cu aceste modificări bruște ale vremii şi să ia măsuri pentru a tempera schimbarea climei.

Totodată, meteorologii spun că scenariile climatice indică o diminuare a cantităţilor de precipitaţii în viitor, în medie cu 15-20%, în lunile de vară.

Fluxul de știri
0