Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A fost aprobată noua structură și componență a Guvernului Federației Ruse

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaДом правительства РФ
Дом правительства РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat candidaturile prezentate de premierul Dmitri Medvedev pentru funcțiile de vicepremieri și miniștri.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Președintele Federației Rusie, Vladimir Putin, a aprobat noua componență a Cabinetului de Miniștri propusă de premierul Dmitri Medvedev, a comunicat RIA Novosti. Evenimentul a avut loc la reședința președintelui rus de la Bociarov Rucei.

Din fosta componență a guvernului și-au păstrat funcțiile Serghei Lavrov, ministrul de Externe; Vladimir Kolokolțev, ministrul de Interne; Vladimir Medinski, ministrul Culturii; Aleksandr Konovalov, ministrul Justiției; Veronika Skvorțova, ministrul Sănătății; Serghei Șoigu, ministrul Apărării; Denis Manturov, ministrul Industriei și Comerțului; Pavel Kolobkov, ministrul Sportului; Maksim Oreșkin, ministrul Dezvoltării Economice; Maksim Topilin, ministrul Muncii și Protecției Sociale; Aleksandr Novak, ministrul Energiei.

Инаугурация президента России В. Путина - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Proiectul de țară până în 2024

Noul ministru al Agriculturii este Dmitri Patrușev. Vladimir Iakușev va conduce Ministerul Construcțiilor, iar Dmitri Kobîlkin va dirija Ministerului Mediului și Resurselor Naturale.

Totodată, și Ministerul Situațiilor Excepționale va avea un alt conducător — Vladimir Pucikov a fost înlocuit cu Evgheni Zinicev.

Ministerul nou-creat al  Educației va fi condus de Olga Vasilieva, iar Mihail Kotiukov se va afla în fruntea Ministerului Științei și Învățământului Superior.

Structura noului guvern al Rusiei

Luni, Medvedev i-a prezentat lui Putin propunerile privind structura guvernului care, de asemenea, a fost aprobată de către șeful statului.

Nu au fost propuse modificări principiale, deoarece actuala structură și-a demonstrat eficiența.

Totuși, sunt prevăd unele modificări:

Ceremonia de inaugurare a lui Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Rusia trebuie să scape de „povara dolarului” în comerțul cu petrol

Ministerul Educației și Științei va fi divizat în două ministere separate: Ministerul Educației și Ministerul Științei și Învățământului Superior. Primul se va ocupa de problemele școlilor și învățământului mediu de specialitate, iar al doilea — de instituțiile științifice și dezvoltarea științei în general. În afară de aceasta, va fi desființată Agenția Federală a Organizațiilor Științifice.

Reprezentanțele comerciale vor trece din gestiunea Ministerului Dezvoltării Economiei în cea a Ministerului Industriei și Comerțului. Acest lucru va permite concentrarea asupra problemelor de susținere a exporturilor întreprinderilor industriale și a exporturilor de tehnologii peste hotare.

Ministerul Comunicațiilor în masă va fi reorganizat în Ministerul Dezvoltării Informaționale. Potrivit premierului, acest lucru va permite punerea în aplicare a agendei digitale, despre care a vorbit președintele în mesajul său și în noul decret din luna mai.

Agenția Federală pentru Tineret (Росмолодежь) și Serviciul Federal de Supraveghere în Educație și Știință (Рособрнадзор) vor trece din subordinea Ministerului Educației și Științei în subordinea directă a Guvernului. Totodată, va fi instituită funcția de prim-vicepremier — ministru al Finanțelor.

Noul Cabinet de Miniștri va fi reprezentat de zece vicepremieri, inclusiv prim-vicepreședintele guvernului.

Fluxul de știri
0