Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vâșinski nu are voie să se întâlnească cu rudele, nici să vorbească la telefon

© Sputnik / Александр Натрускин / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция И. Вышинской
Пресс-конференция И. Вышинской - Sputnik Moldova
Abonare
Soția lui Kirill Vâșinski a prezentat detalii despre reținerea directorului portalului RIA Novosti Ucraina.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Soția directorului portalului RIA Novosti Ucraina, arestat la Kiev, a declarat că acestuia nu i se permite să-și vadă rudele, nici să vorbească la telefon, din care cauză chiar nici ea nu poate avea o întrevedere cu soțul.

„Ieri am discutat cu avocatul soțului. Cu mare părere de rău, acum nu am posibilitatea nici să vorbesc, nici, cu atât mai mult, să-l văd pe Kirill. Ținând cont de faptul că, aflându-mă la Kiev, pot pleca liber la Herson, asta ar însemna să sosesc, pur și simplu, ca să văd niște ziduri, nimeni nu mă va lăsa să-mi văd soțul", a spus Irina Vâșinskaia în timpul videoconferinței Moscova — Kiev cu tema: „O altă fărădelege în Ucraina: autoritățile împotriva jurnaliștilor".

Кирилл Вышинский - Sputnik Moldova
Politică
Politicieni și jurnaliști străini se pronunță întru susținerea lui Vâșinski

„Am rugat să vorbesc măcar la telefon. Totul am făcut prin intermediul avocatului. Ei nu permit nici un fel de întâlnire directă, nici discuții la telefon cu rudele; nu motivează nicicum acest lucru", a adăugat Vâșinskaia, citată de RIA Novosti.

Joi, instanța de judecată din Herson l-a pus sub arestat pe Vâșinski pentru 60 de zile, fără posibilitatea de a fi eliberat sub cauțiune. Partea apărării intenționează să conteste această decizie.

Vineri, în centrul Moscovei, în fața ambasadei Ucrainei, va avea loc o acțiune autorizată în susținerea jurnalistului RIA Novosti Ucraina, care a fost arestat ilegal de către organele de drept ale Ucrainei.

Fluxul de știri
0