Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC a făcut anunțul: Iată prețul celui mai lung buletin de vot

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a anunțat care este prețul plătit pentru cel mai lung buletin de vot care va fi folosit în alegerile locale anticipate din 20 mai.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Comisia Electorală Centrală a anunțat că pentru alegerile locale anticipate au fost tipărite 752 460 de buletine de vot. Dintre acestea 474 816 sunt în limba română, iar celelalte — în rusă.

Amintim că alegerile noi ale primarilor vor avea loc pe 20 mai, în municipiul Chișinău, Bălți, în comuna Leușeni și satul Nemțeni din raionul Hâncești, comuna Volovița, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pârlița din raionul Ungheni.

Девушки весна Кишинев 2018 domnișoare primăvară Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Societatea civilă vrea ordine în alegeri: Iată ce le-a cerut concurenților electorali

Potrivit CEC, cele mai mari dimensiuni îl va avea buletinul din Capitală, care va avea o lățime de 14 centimetri și o lungime 34,4 centimetri. Acest lucru se datorează faptului că are cel mai mare număr de candidați. Prețul de cost al unui buletin de vot pentru municipiul Chișinău este 28 de bani.

Pentru capitala de nord a țării au fost tipărite 105 mii 275 de buletine, dintre care 54 398 sunt în limba română. Costul buletinului este de mai ieftin cu 4 bani. Tot atât costă și buletinele de vot pentru celelalte cinci localități.

Buletinele de vot vor ajunge vineri în consiliile electorale din localitățile în care vor avea loc alegerile.

Fluxul de știri
0