Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Societatea civilă vrea ordine în alegeri: Iată ce le-a cerut concurenților electorali

© Sputnik / Miroslav RotariДевушки весна Кишинев 2018 domnișoare primăvară Chișinău
Девушки весна Кишинев 2018 domnișoare primăvară Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții societății civile le-au cerut candidaților înscriși în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău să-și asume mai multe angajamente în fața cetățenilor.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. În cadrul unei conferințe de presă, mai mulți activiști civici au anunțat o serie de angajamente pe care ar trebui să și le asume candidații în fața cetățenilor și a societății civișe. Candidații care s-au înscris în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei sunt îndemnați să nu refuze participarea la dezbaterile publice, să se axeze pe problemele urbane, să nu lanseze mesaje geopolitice și să nu facă PR negru. 

”Am vrea ca cei care candidează să-și asume un angajament pe termen lug în privința problemelor orașului și să nu utilizeze metodele de PR negru. Ispita e foarte mare, dar am vrea să avem o campanie echilibrată, o campanie centrată pe probleme și nu pe alte metode”, a declarat activistul civic Vitalie Sprânceană.

De asemenea, reprezentanții societății civile i-au îndemnat să nu folosească bani de proveniență dubioasă pentru finanțarea campaniei electorale.

Alegerile locale vor avea loc pe data de 20 mai. În cursa pentru funcția de primar general al Capitalei s-au înscris 12 candidați. Următorul primar se va afla în funcție timp de un an, până la următoarele alegeri locale generale care urmează să aibă loc în anul 2019.

Fluxul de știri
0