Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sute de primării vor fi desființate. Iată ce spune un deputat

© SputnikElena Bodnarenco
Elena Bodnarenco - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Elena Bodnarenco a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova că la ora actuală sunt mai multe concepte de reformă administrativ-teritorială a Republicii Moldova. Există și o comisie națională pentru reforma administrației publice.
Sute de primării vor fi desființate.Iată ce spune un deputat

 

Cel mai apropiat model pentru Moldova, spune Elena Bodnarenco, "este amalgamarea primăriilor cu numărul mic de locuitori în primării mai mari". Deputatul a menționat că „cel mai important aspect nu este configurația administrativ-teritorială, dar descentralizarea fiscală. Pentru a le oferi o autonomie adevărată primăriilor trebuie să existe și capacitatea financiară la nivel local spune Elena Bodnarenco.

"O reformă administrativ-teritorială poți s-o faci numai după ce ai descentralizat, ai întărit autoritățile locale, le-ai dat ceea ce este posibil, ai implementat angajamentele pe descentralizare, pe strategii și după aceasta vezi cum trebuie să aranjezi teritorial, să reconfigurezi administrativ țara", a declarat deputatul Elena Bodnarenco.

Mai mulți experți accentuează faptul că pornind de la numărul populației și dimensiunea teritoriului, 900 de primării pentru Moldova sunt prea multe.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0