Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Convorbirile telefonice dintre Moldova și România s-ar putea ieftini

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaМобильный телефон
Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Abonare
Eliminarea tarifelor la roaming între Republica Moldova și România a fost discutată de premierul moldovean, Pavel Filip, cu ministrul Economiei al României.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România au fost examinate de prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușca, aflat în vizită în țara noastră. Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, oficialii au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două țări, similar cu practica din cadrul UE.

Victor Parlicov - Sputnik Moldova
Motivul pentru care autoritățile ar putea renunța la gazoductul Ungheni-Chișinău

Filip și Andrușca au discutat despre implementarea proiectului de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. Premierul moldovean a salutat decizia de privatizare de către „Eurotransgaz”, cu fondator unic SNTGN „Transgaz” SA,  a ÎS „Vestmoldtransgaz”.  Lucrările de construcție a magistralei urmează să înceapă cel târziu în septembrie 2018. 

Părțile au vorbit și despre interconexiunea sistemelor electroenergetice ale celor două state. În acest sens, a fost relevată importanța dinamizării colaborării cu întreprinderea românească Transelectrica. 

Alte proiecte prioritare vizează eliminarea tarifelor de roaming, construcția unei autostrăzi, precum și a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova și România. Inițiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei ședințe comune a Executivelor de la Chișinău și București. 

„Astfel oamenii ar simți mesaje clare de apropiere”, a spus Pavel Filip. 

 

Fluxul de știri
0