Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Iată cum poți să economisești 50.000 euro în 20 de ani

© Facebook / Agenția Națională pentru LocuințeAgenția Națională pentru Locuințe
Agenția Națională pentru Locuințe - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou tip de case, apărute relativ recent pe piața din România, au prețuri mai mari decât cele obișnuite, dar îl ajută pe proprietar să facă economii.

BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik, Daniel George Nistor. Locuințele verzi, proiectate pe baza caracteristicilor de climă și vegetație și realizate din materiale de construcție non-toxice, sunt mai scumpe decât cele clasice, dar au costuri mai mici la energie.

Cât economisim achiziționând astfel de case?

"Fiecare locuinţă poate aduce locuitorilor săi economii de aproximativ 50.000 euro de-a lungul a 20 de ani, datorită utilizării eficiente", a declarat Alex Skoulas, managing partner la compania de dezvoltare imobiliară Alesonor.

Белорус построил свой собственный компактный минидом - Sputnik Moldova
Video
Cum și-a rezolvat un belarus problema locativă: Casă de două mii de euro

Decizia de a plăti la început cel mai mic preț nu este totdeauna cea mai avantajoasă.

"Adesea cumpărătorii iau decizia de a investi mai puțin la început, alegând locuințele cu cel mai scăzut cost pe metru pătrat, fără a se informa însă cu privire la performanța energetică a clădirii sau calitatea materialelor folosite, ca urmare ajung în final să dețină locuințe cu costuri lunare mari pentru încălzire și răcire, care necesită întreținere intensivă, renovări frecvente și care au o valoare mai mică pe termen lung decât locuințele sustenabile. Cel mai potrivit moment de a investi în sustenabilizarea locuinței este la început", a spus Monica Ardeleanu, director executiv al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).

În prezent există 19 ansambluri rezidențiale certificate sau pre-certificate de RoGBC ca fiind Green Homes. Acestea sunt situate în București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, și totalizează peste 5.800 de unități imobiliare.

O serie de locuințe verzi (sau "case inteligente") vor fi prezentate de către dezvoltatori la Târgul Național Imobiliar (TNI) care va avea loc la Palatul Parlamentului din București, în perioada 18-20 mai.

Fluxul de știri
0