Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îngrozitor: Trafic de organe, șantaj, violență în penitenciarul în care este deținut Filat

Abonare
PCCOCS a finalizat investigaţiile şi a expediat în judecată cauza penală referitoare la comiterea infracţiunii de şantaj în proporţii deosebit de mari săvârşite în Penitenciarul Nr.13 din Capitală.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Un deținut care își ispăşea pedeapsa în Penitenciarul Nr.13 din Chişinău a fost determinat de către alţi deţinuţi să joace cărţi pe bani.

Вор - Sputnik Moldova
Societate
Groaznic: Iată cum a reușit un bărbat să curețe de bani casele oamenilor din Sângera

În urma unui joc, partea vătămată a fost impusă să se drogheze şi să consume băuturi alcoolice preparate artizanal. După, i s-a cerut transmiterea către persoanele indicate de către infractori a sumei de 30000 de euro, pe care victima i-ar fi „pierdut la cărţi".

Ca alternativă, făptuitorii i-au cerut victimei să restituie pretinsa datorie prin înregistrarea unor imobile, deţinute de familia acesteia, pe numele unor persoane interpuse sau chiar să-şi doneze organe. Infractorii au ameninţat cu răfuială fizică şi cu moartea atât a denunţătorul, cât şi a membrii familiei sale.

Ulterior, în cadrul operaţiunii desfăşurate de către procurori şi ofiţerii de poliţie, unul dintre complicii inculpaţilor, aflat în afara Penitenciarului Nr.13, a fost reţinut în flagrant în timpul primirii primei tranşe din banii estorcaţi.

Totodată, în rezultatul percheziţiilor efectuate în penitenciar, au fost depistate telefoane mobile, cartele SIM şi alte dispozitive electronice folosite la comiterea infracţiunii.

Șocant: Din cauza unor medici din Chișinău, o lăuză s-a ales cu necroză la picior>>>

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpaţii riscă privațiune de libertate de la 13 până la 15 ani.

Precizăm că în penitenciarul numărul 13 este deținut fostul premier Vladimir Filat.

 

Fluxul de știri
0