Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turcia schimbă unele reguli pentru transportatorii de mărfuri din Moldova

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaБольшегрузный транспорт на улицах Москвы
Большегрузный транспорт на улицах Москвы - Sputnik Moldova
Abonare
Intervin schimbări în relațiile bilaterale în domeniul transportului rutier internațional de pasageri şi mărfuri între Republica Moldova şi Turcia.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Republica Moldova și Turcia au semnat Protocolul Comisiei mixte moldo-turce privind transportul rutier internațional, care prevede creșterea numărului de autorizații pentru transportatorii de mărfuri din țara noastră. Documentul a fost semnat după ședința Comisiei mixte în domeniul transportului rutier, care a avut loc la Ankara. Președinte al Comisiei mixte din partea Republicii Moldova este secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucătaru.  

Открытие моста Гура Быкулуй - Бычок - Sputnik Moldova
Informație importantă pentru transportatorii care traversează Nistrul

Părțile au discutat despre majorarea cotelor de autorizații pentru transportatorii rutieri de marfă din Republica Moldova. S-a convenit ca, după utilizarea a 85 la sută din numărul de autorizații, Turcia va acorda o cotă suplimentară de autorizații. 

Un alt subiect discutat și agreat de ambele părți a fost propunerea de modificare a Acordului pentru transporturile rutiere internaționale dintre Republica Moldova și Turcia în scopul liberalizării transportului bilateral și de tranzit.

„Am convenit să inițiem procedurile de amendare a Acordului interguvernamental existent și ne dorim realizarea acestuia în termeni restrânși”, a precizat Bucătaru.

Relațiile bilaterale în domeniul transportului rutier internațional de pasageri şi mărfuri între Republica Moldova şi Turcia sunt stabilite în baza Acordului interguvernamental, semnat la 3 mai 1994, la Chișinău. Documentul prevede că transportul de mărfuri în regim bilateral, tranzit şi în/din țări terțe se efectuează în bază de autorizații.

Fluxul de știri
0