Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informație importantă pentru transportatorii care traversează Nistrul

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii MoldovaОткрытие моста Гура Быкулуй - Бычок
Открытие моста Гура Быкулуй - Бычок - Sputnik Moldova
Abonare
Transportul de pasageri și de mărfuri de până la 10 tone va putea traversa de astăzi podul de la Gura Bâcului – Bâcioc

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone vor putea traversa podul rutier peste râul Nistru, amplasat în preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc. Astfel s-a redus cu aproape 50 de km traseul parcurs de cursele interraionale de transport pasageri și mărfuri, asigurând accesul direct spre localitățile din stânga Nistrului.

Открытие моста Гура Быкулуй - Бычок - Sputnik Moldova
Politică
Chişinăul şi Tiraspolul, împreună la deschiderea podului peste Nistru

Restricția pentru greutatea autovehiculelor de peste 3,5 tone a fost extinsă până la 10 tone. Decizia a fost luată în cadrul ședinței grupului comun de experți în domeniul transporturilor și infrastructurii rutiere. Potrivit experților, podul de la Gura Bâcului – Bâcioc poate rezista unităților de transport de până la 10 tone. 

Decizia de a extinde restricția impusă vehiculelor mai grele de 3,5 tone a fost luată în scopul fluidizării transportului de mărfuri și persoane și facilitării conexiunii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Podul de peste râul Nistru din preajma localității Gura Bâcului și Bâcioc a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017, la propunerea Grupului comun de experți în domeniul infrastructurii rutiere, care au confirmat posibilitatea deschiderii circulației vehiculelor pe pod, după reparația și amenajarea acestuia.

Podul Gura Bâcului — Bâcioc a fost deteriorat în anul 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Costul lucrărilor de reparație a constituit aproximativ 30 de milioane de lei. Podul este parte a drumului internațional M-5, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport și asigură conexiunea cea mai scurtă dintre Iași și Odessa.

Fluxul de știri
0