Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Luptătorii SBU au dat buzna la sediul RIA Novosti Ucraina - un jurnalist, reținut

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaСовместные антитеррористические учения "Донбасс-Антитеррор-2011"
Совместные антитеррористические учения Донбасс-Антитеррор-2011 - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciile speciale din Ucraina au descins la reprezentanța RIA Novosti Ucraina - un jurnalist a fost reținut.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Angajații SBU au descins la reprezentanța RIA Novosti din Kiev, Ucraina. Jurnalista care se afla în interior a încetat să comunice cu colegii.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin despre activitatea „Russia Today” și „Sputnik”

În dimineața zilei de marți, a fost reținut colaboratorul RIA Novosti Ucraina Kiril Vîșinski. Deja sunt zeci de cazuri de intimidare a jurnaliștilor în Ucraina. Ministerul rus al Afacerilor Externe a îndemnat statele membre ale OSCE și ale Consiliului Europei, dar și organizațiile internaționale să condamne politica promovată de Kiev.

Autoritățile ucrainene au restricționat în mod repetat activitatea reprezentanților mass-media ruse, inclusiv prin interzicerea intrării lor în țară. În martie 2015 a suspendat acreditarea a 115 instituții de presă rusești pe lângă autoritățile de stat.

Și jurnaliștii de la AIȘ ”Rossia Segodnia” au fost hărțuiți de autoritățile de la Kiev. Anul trecut, jurnalistul RIA Novosti Zahara Vinogradova și fotograful AIȘ ”Rossia Segodnea” Ramil Sitdikov nu au fost lăsați să intre în țară, chiar dacă aveau acreditare la finala Eurovision.

Fluxul de știri
0