Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin despre activitatea „Russia Today” și „Sputnik”

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că la „Russia Today” și „Sputnik” activează oameni curajoși și talentați.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Jurnaliștii de la „Russia Today" și „Sputnik" își fac munca în mod profesionist și curajos, a declarat joi președintele Rusiei, Vladimir Putin, luând cuvântul la ședința clubului „Valdai".

„Muncesc excelent, sunt oameni cu adevărat talentați. Uneori chiar mă miră curajul lor și talentul de a reda atât de iscusit, atât de exact și cu atâta temeritate. Pur și simplu, jos pălăria. Probabil anume în aceasta constă garanția succesului în activitatea „Russia Today" și „Sputnik", a spus Putin.

Владимир Новосадюк - Sputnik Moldova
De ce publicațiile proeuropene de la Chișinău promovează Sputnik Moldova

Redactorul șef al „Russia Today" și al Agenției Internaționale de Presă și Radio „Sputnik", Margarita Simonian, i-a atras atenția președintelui Rusiei asupra presiunii la care este supusă „Russia Today" în străinătate, mai cu seamă în SUA.

Putin, la rândul său, a menționat că cea mai bună apreciere a activității mass-media este cea venită din partea spectatorilor, ascultătorilor și cititorilor.

„Există doar o singură metoda, una democrată, de a acționa atunci când unii nu sunt de aceeași părere fie cu autoritățile, fie cu opoziția: să-ți faci publică poziția, dar să o faci expresiv, elocvent și inspirat, încât oamenii să te creadă, să-ți adopte punctul de vedere, să treacă de partea ta. Toate celelalte metode nu sunt democratice", a declarat Putin.

Конференция RT Информация, политика, СМИ: формирование нового миропорядка - Sputnik Moldova
Rusia
Sputnik și RT - surse media preferate de Casa Albă. Cum a reacționat Simonian

SUA fac totul pentru a complica activitatea postului TV „Russia Today", obligând conducerea acestui mijloc de informare rus ca, până în 17 octombrie, să se înregistreze în calitate de agent străin. În același timp, sunt organizate dezbateri în Congres cu privire la posibila influență asupra procesului electoral din SUA exercitată prin intermediul rețelelor de socializare. În aceste condiții, angajații companiei au început să se concedieze.

Potrivit lui Simonian, nici într-o țară „Russia Today" nu este supusă unei astfel de presiuni ca în SUA. MAE al Federației Ruse și legislatorii au anunțat că ar putea să răspundă în mod simetric la acțiunile discriminatorii ale SUA împotriva mijloacelor de informare ruse.

Fluxul de știri
0