Reporterul Sputnik, decorat de veteranii războiului din Afganistan

© Sputnik / Miroslav RotariReporterul Sputnik, decorat cu medalia "afganilor" din Moldova
Reporterul Sputnik, decorat cu medalia afganilor din Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Distincția i-a fost înmânată de către președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, Mihail Mocan, car este și prim-vicepreședinte al Comitetului pentru Ostașii Internaționaliști de pe lângă Consiliul Șefilor de State Membre ale CSI.

CHIȘINĂU, 15 mai, serviciul de presă Sputnik. Pentru contribuția semnificativă în dezvoltarea mișcării veteranilor războiului din Afganistan și înveșnicirea amintirii despre războiul din Afganistan, corespondentul Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik Moldova Nicolai Costîrchin a fost decorat cu Crucea „Pentru Merit", gradul III a Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan a Republicii Moldova. Această distincție i-a fost înmânată de către președintele Uniunii, Mihail Mocan, dublu cavaler al Ordinului „Steaua Roșie", prim-vicepreședinte al Comitetului Ostașilor Internaționaliști de pe lângă Consiliul Șefilor de State Membre ale CSI.

Родион Прока и Мирослав Ротарь - Sputnik Moldova
Fotoreporterii Sputnik au învins în concursul Ministerului Apărării al Moldovei

"Există fenomene care unesc popoarele noastre, popoarele spațiului postsovietic. În primul rând, ura față de fascism și mândria pentru victoria obținută de bunicii pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei. În aceeași măsură ne unește durerea și mândria pentru cei care au luptat în războiul din Afganistan. Datoria noastră sfântă este de a înveșnici eroismul lor. Tatăl meu, Anatoli Costîrchin, a luptat în Afganistan. Prin urmare, în cazul meu, a acorda un ajutor Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan este o datorie de cetățean și, totodată, de familie. Mă bucur că, grație Agenției Sputnik Moldova, suportul informațional a devenit mai substanțial", a subliniat Nicolai Costîrchin. 

"Nu este primul an în care corespondentul Sputnik Moldova Nicolai Costîrchin acordă un ajutor informațional important Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan a Republicii Moldova. În special, este foarte prețios ajutorul din partea lui Nicolai la pregătirea și editarea Cărții memoriei ostașilor originari din Moldova care au murit în Afganistan", a menționat Mihail Mocan.

Годовщина ввода советских войск в Афганистан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Chișinău au fost comemorați ostașii căzuți în Afganistan

Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan a Republicii Moldova a fost fondată la Chișinău în anul 1995. Uniunea acordă protecție socială și juridică veteranilor războiului din Afganistan și familiilor acestora. În cei 10 ani de război, în Afganistan, au murit 301 tineri originari din Moldova, patru au fost dați dispăruți, iar 257 au rămas invalizi. În Moldova, data de 15 februarie este declarată oficial Ziua Comemorării Victimelor Războiului din Afganistan. Memorialul "Feciorilor Patriei — Memorie Veșnică" consacrat ostașilor originari din Moldova care și-au pierdut viața în Afganistan a fost inaugurat la Chișinău în luna mai 2007.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

Sputnik Moldova și-a început activitatea în țară în 2015. Agenția include un portal informațional în limbile română și rusă, studio de radio și un centru de presă multimedia performant. Portalul de știri Sputnik Moldova deține poziția de lider în TOP 10 internet mass-media din țară*. Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în peste 30 de limbi, emisie radio digitală și analogică din circa 80 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză, 24 de ore din 24.

* Potrivit datelor LiveInternet pentru aprilie 2018.

Fluxul de știri
0