Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a condus un camion „KAMAZ" la inaugurarea podului peste strâmtoarea Kerci

© REUTERS / Pool / Alexander NemenovПрезидент России Владимир Путин открыл автомобильную часть моста через Керченский пролив
Президент России Владимир Путин открыл автомобильную часть моста через Керченский пролив - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat marți la inaugurarea podului care va asigura legătura între Crimeea și Rusia, iar circulația în masă va fi deschisă de mâine, 16 mai.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a participat la inaugurarea podului rutier peste strâmtoarea Kerci, într-un mod destul de original.

Șeful statului rus a trecut Podul Crimeea la volanul unui camion „KAMAZ".

„Am plecat", a spus Putin și a urcat în cabină, pornind în fruntea unei coloane de treizeci de camioane care testau rezistența podului.

Înainte de aceasta, liderul rus a luat cunoștință de gradul de pregătire a Centrului unic de dirijare a circulației rutiere și a tuturor serviciilor de exploatare în vederea asigurării transportului rutier peste strâmtoarea Kerci.

Putin a menționat că Podul Crimeea este extrem de important pentru sudul Rusiei.

Строительство Крымского моста через Керченский пролив - Sputnik Moldova
Rusia
Când va fi inaugurat podul peste strâmtoarea Kerci

„În decurs de un an, pe acest pod pot trece în jur de 14 milioane de oameni și peste 13 milioane tone de încărcături. Aceasta este o infrastructură colosală care are o mare importanță pentru dezvoltarea nu doar a Crimeii și Sevastopolului, ci a întregii regiuni de sud a Rusiei. Prin urmare, nu doar pentru mine, ci pentru întreaga țară acesta este un obiectiv foarte important și de perspectivă", a spus Putin după inaugurarea podului.

Ministrul în exercițiu al Transportul, Maxim Sokolov, și președintele Consiliului de directori al Companiei „Stroigazmontaj", Arkadi Rotenberg, l-au informat pe Putin în ceea ce privește gradul de pregătire a podului pentru exploatare.

Podul peste strâmtoarea Kerci, care unește Crimeea și ținutul Krasnodar, are 19 km și este cel mai lung din Rusia. Podul urma să fie gata în decembrie 2018, însă constructorii au încheiat lucrările înainte de termen.

Potrivit datelor centrului de informare, circulația pentru automobile și autobuze va fi deschisă concomitent de pe ambele maluri ale strâmtorii Kerci, pe câte două benzi pe fiecare direcție. Viteza maximă admisibilă va fi de 90 km/oră. Staționarea pe pod este interzisă.

Fluxul de știri
0