Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Când va fi inaugurat podul peste strâmtoarea Kerci

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediaСтроительство Крымского моста через Керченский пролив
Строительство Крымского моста через Керченский пролив - Sputnik Moldova
Abonare
La ceremonia de inaugurare a podului care va face legătura dintre peninsula Crimeea și Rusia continentală va participa președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Ceremonia oficială de inaugurare a podului din Crimeea va avea loc pe 15 mai, au comunicat anterior surse media din Rusia. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, a lăsat să se înțeleagă că la această ceremonie va participa și Vladimir Putin.

„Probabil că ar fi greu de imaginat că inaugurarea acestei construcții colosale ar putea avea loc în lipsa președintelui", le-a spus Peskov jurnaliștilor.

Pe site-ul șantierului „Podul din Crimeea" se menționează că obiectul este inaugurat înainte de termen. Începând cu 16 mai, ora 5 dimineața, podul va fi deschis pentru trafic. După darea în folosință, se prevede ca, în perioada estivală, podul va fi traversat de aproximativ 500 — 800 de mii de automobile.

Construcția podul peste strâmtoarea Kerci s-a desfășurat în conformitate cu dispozițiile președintelui Federației Ruse din 18 aprilie 2014 și din 4 iulie 2014.

Construcția a fost numită „Podul Crimeea" în decembrie 2017, după consultarea opiniei publice.

Executorul lucrărilor de proiectare și construcție a podului peste strâmtoarea Kerci este SRL „STROIGAZMONTAJ". Proiectantul general este SA „Institut Ghiprostroimost — Sankt Peresburg".

Deoarece este vorba de o zonă seismică, podul a fost înălțat pe 595 piloni, fiecare având la bază câte o sută de stâlpi.

Pentru navigarea vaselor maritime, construcția este prevăzută cu arcade care au lățimea de 227 metri și înălțimea de 35 metri.

Impunătoare sunt atât aspectul exterior al construcției, cât și cifrele: două arcuri de pod au aceeași greutate ca și Turnul Eiffel. Însă cel mai important în această statistică este durata lucrărilor de constricție, acestea fiind încheiate în termenul record de 27 de luni.

Fluxul de știri
0