Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA nu vor participa la negocierile de la Astana cu privire la Siria

© Sputnik / Sergey PyatakovКазахстан, Астан, монумент Астана-Байтерек
Казахстан, Астан, монумент Астана-Байтерек - Sputnik Moldova
Abonare
MAE al Kazahstanului a comunicat că la Astana a demarat o nouă rundă a negocierilor privind situația din Siria.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. SUA nu vor participa la cea de a noua rundă a negocierilor privind situația din Siria, care au demarat luni, la Astana, informează RIA Novosti.

„SUA nu vor fi prezente în calitate de participant oficial la negocierile cu privire la Siria, care se vor desfășura pe 14 — 15 mai, la Astana", a comunicat Ambasada.

MAE al Kazahstanului a comunicat luni că la Astana a demarat o nouă rundă a negocierilor privind situația din Siria.

Лозанна, Швейцария - Sputnik Moldova
Politică
UE a convins opoziția siriană să participe la negocierile de la Geneva

La Astana au avut deja loc opt runde ale negocierilor cu privire la situația din Siria unde continuă conflictul armat care s-a declanșat în anul 2011. Principala soluție a devenit crearea zonelor de escaladare, fapt ce a creat condiții pentru reducerea substanțială a violențelor din țară.

Conflictul armat din Siria continuă din martie 2011. Conform estimărilor ONU, numărul victimelor acțiunilor militare din această țară constituie 300 — 500 de mii.Problema reglementării este discutată în cadrul negocierilor de la Astana și Geneva. Congresul dialogului național sirian din 30 ianuarie 2018 de la Soci a fost prima încercare, de la declanșarea conflictului, de a întruni pe aceeași platformă de negocieri o gamă largă de participanți.

Fluxul de știri
0