Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE a convins opoziția siriană să participe la negocierile de la Geneva

CC0 / Pixabay / cricrimo / Лозанна, Швейцария
Лозанна, Швейцария - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministrului de Externe al Belgiei, Didier Reynders, Uniunea Europeană și-a îndeplinit misiunea: a convins opoziția siriană să participe fără condiții preliminare la negocieri.

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. Uniunea Europeană a convins opoziția siriană să participe la negocierile de la Geneva fără a înainta condiții preliminare, a declarat, joi, ministrul de Externe al Belgiei, Didier Reynders, citat de RIA Novosti.

Exercițiile unităților de apărare radioactivă, chimică și biologică - Sputnik Moldova
Trei companii belgiene au livrat ilegal substanțe chimice în Siria

„Opoziția este gata să sosească la Geneva. Uniunea Europeană și-a îndeplinit misiunea, convingând opoziția să sosească fără condiții preliminare, să accepte negocierile. Este necesar ca regimul sirian să fie de acord cu divizarea puterii, pentru ca toate comunitățile să fie reprezentate în instituțiile de conducere", a spus ministrul belgian.

Potrivit lui Reynders, în acest scop, „este necesar să exercităm presiuni asupra aliaților regimului — Iran și Rusia, iar noi facem acest lucru".

Conflictul armat din Siria a început în martie 2011. Reglementarea acestuia este negociată la Astana și Geneva. Iar congresul dialogului național sirian din 30 ianuarie anul curent de la Soci a fost prima încercare, de la declanșarea conflictului, de a întruni în cadrul aceleiași platforme de negocieri un număr mare de participanți.

Fluxul de știri
0