Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cine va conduce Curtea de Conturi a Rusiei

© Sputnik / Роман Яндолин / Accesați arhiva multimediaЭкс-глава российского Минфина Алексей Кудрин
Экс-глава российского Минфина Алексей Кудрин - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Consiliului Centrului de Elaborări Strategice a declarat că Putin a fost informat despre promovarea sa în funcția de președinte al Curții de Conturi.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. Președintele Consiliului Centrului de Elaborări Strategice, ex-ministrul rus al Finanțelor Aleksei Kudrin, a comunicat că președintele Vladimir Putin a fost informat despre înaintarea sa în funcția de președinte al Curții de Conturi a Federației Ruse.

„Știu că el a fost informat cu privire la această chestiune, cunosc chiar și reacția de răspuns. Am discutat cu Administrația prezidențială", a spus Kudrin, citat de RIA Novosti.

Инаугурация президента России В. Путина - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Proiectul de țară până în 2024

În cadrul întâlnirii la Prezidiul fracțiunii „Edinaia Rossia", președintele Centrului de Elaborări strategice, ex-ministrul Finanțelor al Rusiei, Aleksei Kudrin, a declarat că obiectivul său este ca activitatea Curții de Conturi a Rusiei să fie și mai deschisă pentru societate, a comunicat la sfârșitul consultărilor Andrei Isaev, vicepreședintele formațiunii „Edinaia Rossia".

Luni, Kudrin a avut consultări în Duma de Stat cu președintele fracțiunii „Edinaia Rossia". La întâlnire a participat și spicherul Camerei Inferioare, Veaceslav Volodin. Unul dintre participanții la ședința fracțiunii a comunicat că Kudrin a acceptat să preia funcția de președinte al Curții de Conturi.

„El (Kudrin) ne-a spus astăzi că intenționează să facă activitatea Curții de Conturi a Rusiei și mai deschisă pentru societate, astfel încât acest instrument să devină totodată și un instrument de control parlamentar, și unul de control public, în sensul larg al cuvântului, asupra modului în care sunt cheltuite fondurile bugetare", a declarat Isaev în fața jurnaliștilor.

Fluxul de știri
0