Kadîrov pune punctul pe i în privinţa atacatorului de la Paris

© Sputnik / Said Tsarnaev / Accesați arhiva multimediaRamzan Kadyrov
Ramzan Kadyrov - Sputnik Moldova
Abonare
Franța este responsabilă de faptul că Khamzat Azimov, originar din Cecenia și autor al atacului cu cuțit de la Paris, a devenit un criminal, consideră șeful Republicii Cecenia, Ramzan Kadîrov. Potrivit lui, dacă ar fi rămas în Cecenia, soarta lui ar fi fost diferită.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a confirmat că Khamzat Azimov a obținut pașaportul în Cecenia la vârsta de 14 ani.

Глава Чеченской Республики Рамзан Кадыров - Sputnik Moldova
Asta ar putea schimba viitorul Rusiei: Declarația șocantă a lui Kadîrov

"Este adevărat că Hassan Azimov [numele pe care l-a folosit vorbind despre Khamzat Azimov, nota red.] și-a primit pașaportul rus la vârsta de 14 ani. Cu toate acestea, acest pașaport nu mai este valabil, deoarece nu a fost reînnoit la vârsta de 20 de ani. Cu această ocazie, cred că este esențial să spunem că autoritățile franceze poartă responsabilitatea totală pentru faptul că Hassan Azimov a ales calea criminală", a scris el pe Telegram.

Potrivit lui Kadîrov, tânărul s-a născut în Cecenia, dar "adolescența, formarea personalității sale, viziunea sa asupra lucrurilor și convingerile sale l-a dobândit în societatea franceză".

"Sunt convins că, dacă și-ar fi petrecut copilăria și adolescența în Cecenia, soarta lui Hassan ar fi fost diferită", a spus Kadyrov, exprimându-și sincer condoleanțe familiei victimei.

Un om a atacat mai mulți trecători cu un cuțit sâmbătă noaptea în cartierul Opera, în arondismentul 2 al Parisului. Atacurile au fost concentrate în apropierea stației de metrou Quatre Septembre, între strada Monsigny și Choiseul.

Conform ultimei evaluări a poliției, o persoană a fost ucisă, alte patru rănite, două dintre ele grav. Atacatorul a fost împușcat de poliție.

Grupul terorist Daesh și-a asumat responsabilitatea pentru atac, a informat presa locală, citând organul de propagandă al organizației teroriste. Astfel, atacul a fost comis de un "soldat al califatului", a spus anunţat LCI.

Mass-media a dezvăluit că omul responsabil pentru atac a fost Khamzat Azimov, născut în Cecenia pe 1 noiembrie 1997 și naturalizat francez în 2010.

Fluxul de știri
0