Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Telegram a contestat decizia instanței din Rusia

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaМессенджер Telegram может быть заблокирован Роскомнадзором
Мессенджер Telegram может быть заблокирован Роскомнадзором - Sputnik Moldova
Abonare
Juriștii de la Telegram au contestat decizia judecătoriei Tagansk din Moscova cu privire la blocarea acestei aplicații de mesagerie.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. Procesul de judecată legat de Telegram a luat o nouă turnură. Juriștii companiei Telegram au contestat decizia judecătoriei Tagansk din Moscova cu privire la blocarea acestei aplicații de mesagerie, comunică RIA Novosti.

Мессенджер Telegram может быть заблокирован Роскомнадзором - Sputnik Moldova
Rusia
„Telegram”, amendat cu un milion: a refuzat să ofere informații pentru FSB

„Reclamația a fost depusă la 11 mai 2018", a scris pe contul său de Telegram Pavel Cikov, președintele organizației internaționale pentru apărarea drepturilor omului „Agora".

Pe data de 16 aprilie „Roskomnadzor" (Serviciul de stat al Federației Ruse pentru reglementarea comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și mass-media) a început să blocheze mesageria Telegram în conformitate cu decizia judecătoriei Tagansk din Moscova, din cauza că Telegram ar fi refuzat să ofere acces Guvernului Federației Ruse la codurile de criptare a mesajelor utilizatorilor.

Motivându-și acțiunea în judecată, „Roskomnadzor" a menționat că măsurile întreprinse de conducerea companiei de mesagerie amenință interesele statului și ale cetățenilor ruși, deoarece prin intermediul Telelegram teroriștii pot difuza informații, iar FSB nu dispune de posibilitatea de a decripta mesajele utilizatorilor.

Fluxul de știri
0