Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Telegram”, amendat cu un milion: a refuzat să ofere informații pentru FSB

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaМессенджер Telegram может быть заблокирован Роскомнадзором
Мессенджер Telegram может быть заблокирован Роскомнадзором - Sputnik Moldova
Abonare
La sfârșitul lunii septembrie, fondatorul „Telegram”, Pavel Durov, a comunicat că FSB a întocmit un proces-verbal ce vizează „Telegram” cu privire la încălcarea „legii Iarovaia”

CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. Judecătoria raionului Meșciansk din Moscova a sancționat serviciul de mesagerie „Telegram" pentru refuzul de a colabora cu FSB. Durov a refuzat să ofere informații pentru descifrarea mesajelor, a comunicat pentru RIA Novosti secretarul de presă al judecătoriei, Iulia Bociariova.

amenda este de 800 de mii de ruble.

Consilierul președintelui pentru rețeaua Internet, Gherman Klimenko, a menționat că, mai devreme sau mai târziu, Durov va fi nevoit să colaboreze cu autoritățile. În caz contrar, serviciul său de mesagerie va da faliment. Potrivit lui Klimenko, nici o țară din lume nu ar tolera pe teritoriul lor surse anonime.

Pachetul de legi antiteroriste obligă operatorii de telecomunicații și companiile de internet să păstreze timp de o jumătate de an informațiile cu privire la convorbirile și corespondența utilizatorilor, inclusiv fișierele cu fotografii, înregistrări video și audio, pentru a le prezenta serviciilor speciale la solicitarea acestora.

Fluxul de știri
0