Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul explică de ce nu va livra sisteme S-300 Siriei

© Sputnik / Walerii Melnickow / Trecere la banca de fotografiiS-300
S-300 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse a respins afirmațiile conform cărora decizia a fost luată de curând și a făcut trimitere la o declarație anterioară a unui coleg din administrația președintelui Rusiei.

CHIȘINĂU, 13 mai — Sputnik. Comunicatorul Kremlinului, Dmitri Peskov, a exclus că vizita de lucru, întrepinsă pe 9 mai la Moscova de prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, să fi fost la originea soluției alese.

Kim Jong Un și Moon Jae In - Sputnik Moldova
Rusia
Cum comentează Kremlinul întâlnirea liderilor celor două Corei

Posibilitatea fortificării capacității de apărare aeriană a Damascului a reapărut în discursull public după atacul aerian al coaliției americano-britanico-franceze asupra Siriei.

În particular, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a opinat că în aceste circumstanțe Moscova ”nu mai are nici un fel de obligațiuni morale” care să împiedice transmiterea sistemelor S-300 regimului Assad. 

Dmitru Peskov a confirmat această poziție: ”După aplicarea loviturilor aeriene s-a spus că Rusia își rezervă dreptul de a face tot ce consideră de cuviință”.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a făcut trimitere la o declarație a consilierului lui Vladimir Putin, Vladimir Kojin, care a exclus livrarea sistemelor S-300 Siriei, deoarece forțele armate ale țării ”au tot de ce este nevoie”.

”De fapt, Kojin este persoana care supraveghează activitatea comisiei pentru cooperarea tehnico-militară, motiv din care eu, pur și simplu, nu înțeleg ce ași putea comenta. Totul a fost spus foarte clar”, a concluzionat Dmitru Peskov, citat de RIA Novosti.

Fluxul de știri
0