Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum comentează Kremlinul întâlnirea liderilor celor două Corei

© REUTERS / Korea Summit Press PoolKim Jong Un și Moon Jae In
Kim Jong Un și Moon Jae In - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova a reacționat prompt la întrevederea de astăzi dintre Kim Jong-un și Moon Jae-in.

CHIȘINĂU, 28 apr —  Sputnik. Kremlinul este mulțumit de contactele între liderii Coreei de Nord și Coreei de Sud: toate întrevederile ulterioare, care vor putea contribui la diminuarea tensiunii în peninsula Coreeană și avansarea pe calea reglementării crizei, sunt salutabile, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitrii Peskov, potrivit RIA Novosti.

Kim Jong Un și Moon Jae In - Sputnik Moldova
Coreea de Nord... s-a întâmplat ceea ce nimeni nu mai credea!

Vineri, Kim Jong-un a devenit primul lider al Coreei de Nord care a trecut peste linia militară de demarcație în teritoriul controlat de Coreea de Sud, unde a avut o întrevedere cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

"Vreau să reiterez că procesul reglementării se poate întemeia exclusiv pe contacte directe între părți. În legătură cu aceasta, desigur, este plăcut că acest contact direct a avut loc astăzi, a spus Peskov, fiind întrebat în ce măsură este importantă și necesară pentru pace întrevederea lui Kim Jong-un cu președintele SUA, Donald Trump, în contextul întrevederii liderilor Coreei de Nord și de Coreei de Sud.

„Toate întrevederile care: a) vor putea să contribuie la diminuarea tensiunii în peninsulă și b) vor contribui la procesul de reglementare a crizei, pot fi doar salutate", a subliniat el.

Fluxul de știri
0