Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare importantă. Consumatorii de apă din Chișinău trebuie să știe asta

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaВода, APĂ
Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Abonare
Furnizorii de apă și canalizare vor fi obligați să încheie contracte individuale cu orice locatar în parte, potrivit unei noi legi adoptată de deputați.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Operatorii de furnizare a serviciului public de alimentare cu apă și canalizare vor încheia, în mod obligatoriu, contracte individuale cu fiecare proprietar de apartament din bloc în parte. Parlamentul a votat, în lectură finală, modificări ale legislației în acest sens.

Apă-Canal - Sputnik Moldova
Fără apă la robinet în municipiul Chișinău. Iată adresele

Potrivit noilor reglementări, la iniţiativa uneia dintre părţi, în cel mult 30 de zile calendaristice din momentul solicitării, operatorul serviciului public de alimentare cu apă și canalizare va încheia contracte individuale cu fiecare proprietar de apartament.

Până în prezent, încheierea contractelor individuale între operator şi fiecare proprietar sau chiriaș de apartament în parte se efectuează obligatoriu, cu respectarea unor condiții. Legea nu stipula obligația expresă a operatorilor să încheie contracte individuale cu proprietarii de apartamente. Locatarii se pomeneau deseori în situații neplăcute, când operatorul refuza să încheie cu ei contacte individuale. 

Legea intră în vigoare la data adoptării. 

Fluxul de știri
0