Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii din culise despre noul director SIS: gândește încet și acționează rapid

© Sputnik / Miroslav RotariVasile Botnari
Vasile Botnari - Sputnik Moldova
Abonare
Un membru activ al Partidului Democrat a dezvăluit lucruri neștiute despre noul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari.

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik. Noul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, este suficient de experimentat, foarte echilibrat, gândește încet și acționează rapid. Așa l-a caracterizat pe fostul său coleg de partid, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, care a fost invitat în studioul de radio Sputnik-Moldova.

”Vasile Botnari nu este emotiv și este un om de nădejde”, a declarat parlamentarul. 

Potrivit liderului fracțiunii parlamentare a PDM, Vasile Botnari este omul potrivit pentru funcția de director SIS. În opinia lui Marian Lupu, Botnari nu va slăbi SIS, ci îl va întăriri și organiza. 

”Va fi întărită capacitatea de muncă și eficiență a SIS. Vasile Botnari va reuși. SIS trebuie să fie rezultativ și eficient”, a declarat Marian Lupu pentru Sputnik-Moldova. 

Vasile Botnari este noul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate - Sputnik Moldova
Societate
Prima declarație pe care a făcut-o noul director SIS în fața ofițerilor de securitate

Vasile Botnari a fost numit, la 3 mai, de Parlament, în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate. Până la numirea sa în funcția respectivă, Botnari a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SA ”Moldovagaz”. Funcția de director al SIS a rămas vacantă după ce, pe 22 februarie, deputații de la Chișinău au aprobat cererea de demisie a directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vitalie Pârlog.

Vasile Botnari are 43 de ani și este născut în oraşul Străşeni. A studiat la Colegiul Financiar-Bancar și la Academia de Studii Economice, Facultatea de Business și Administrarea Afacerilor. 

Și-a început activitatea profesională ca manager pe transport, a lucrat la Aeroportul Chișinău, a deținut funcția de Director General în Compania „Chișinău Aeroport Service”, apoi în Compania Aeriană „Air Moldova”, a fost  Director General la Agenția Transporturilor. Din decembrie 2010 până în mai 2013 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele Partidului Democrat. În mai 2013 a fost învestit în funcția de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, funcție deținută până în iulie 2015 odată cu căderea Guvernului Streleț. În ianuarie 2016 devine ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în Guvernul Pavel Filip. În februarie 2017 este ales în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SA ”Moldovagaz”.

Fluxul de știri
0