Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Atac terorist la Paris, sunt victime

© SputnikUn homme a agressé au couteau des passants à Paris, une opération de police en cours, 12 mai 2018
Un homme a agressé au couteau des passants à Paris, une opération de police en cours, 12 mai 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit presei franceze, organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat acest atac.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Un bărbat a murit, iar alte patru persoane au fost răite în urma unui atac cu cuțitul săvârșit, sâmbătă noaptea, la Paris, de un tânăr de 21 de ani.  

Atac armat - Sputnik Moldova
Reîncepe nebunia teroristă: atac sângeros, cu mitraliere direct în civili!

Potrivit presei franceze, organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat acest atac. Digi24 transmite că, poliţia locală încă nu a venit cu o informaţie oficială. Atacatorul a fost ucis de forţele de ordine la scurt timp după ce a înjunghiat mortal un om şi a rănit alţi patru, dintre care doi sunt în stare gravă.

Atacatorul a lovit prima dată în jurul orei locale 21:30, în zona din apropierea Operei din Paris, cunoscută pentru viaţa de noapte. A înjunghiat un trecător, apoi şi-a continuat atacul, năpustindu-se cu cuţitul asupra oamenilor pe care îi întâlnea. Panicaţi, cei aflaţi pe stradă s-au baricadat în barurile şi cafenelele din jur. Agresorul a încercat să intre în mai multe localuri, în căutare de victime, dar cei aflaţi înăuntru au reuşit să-i blocheze accesul. 

A fost oprit în cele din urmă de forţele de ordine.

Preşedintele francez a scris pe Twitter că Franţa a plătit din nou cu sânge faptul că nu cedează în faţa inamicilor libertăţii. La scurt timp, atacul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic, ai cărei membri au spus că agresorul a fost unul dintre soldaţii grupării. 

Peste 230 de oameni au fost ucişi în Franţa, în ultimii trei ani, în atacuri inspirate de jihadişti.


Fluxul de știri
0