Reîncepe nebunia teroristă: atac sângeros, cu mitraliere direct în civili!

© AP Photo / Felipe DanaAtac armat
Atac armat - Sputnik Moldova
Abonare
În ciuda eforturilor comunității internaționale și a dorinței mondiale de pace, grupări interesate doresc continuarea conflictului și un dezastru umanitar extins.

BUCUREȘTI, 2 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un grup de teroriști a atacat civili irakieni neînarmaţi, ucigând şi rănind mai mulți oameni. Mărturiile în acest sens nu sunt clare, variind între 5 și 20 de morți. Atacul a avut loc la Tarmiya, la 25 km nord de Bagdad.

Nu se cunoaște motivul atacului, dar forţele de securitate cercetează zona atacului. "Forţele de securitate au oprit banda teroristă", a declarat armata într-un comunicat.

Fragmente de rachete doborâte în Siria - Sputnik Moldova
De văzut: Cu ce a fost atacată Siria și ce s-a ales din rachetele lansate

Atacul urmează la scurt timp după sângerosul atentat din Afganistan, pe fondul proclamării victoriei împotriva Statului Islamic. Este de remarcat că amândouă statele, Irak și Afganistan, sunt de mulți ani sub controlul SUA și al aliaților acestora, fiind ocupate cu sau fără rezoluții ala Consiliului de Securitate.

În același timp, singura zonă în care se asigură o stabilizare pas cu pas de către forțele legale, guvernamentale, Siria, este supusă unei permanente presiuni din partea acelorași state occidentale — presiuni diplomatice, sancțiuni economice, atacuri militare, dar și prin susținerea unor grupări rebele "islamist moderate", care s-au dovedit surse de combatanți și logistică pentru Statul Islamic.

Tot în paralel, se intensifică amenințările la adresa unui alt stat stabil din zonă, Iran, țară cu capacități nucleare. Recent, Franța și SUA doresc implicarea Arabiei Saudite în zonă, ceea ce ar conduce la tensiuni religioase uriașe din cauza diferendelor între musulmanii șiiți iranieni și radicalii sunniți din peninsula arabică.

Expert: ONU este o instituție absolut neputincioasă în cazul conflictelor internaționale>>>

Se poate trage concluzia că, în ciuda eforturilor comunității internaționale și a dorinței mondiale de pace, grupări și țări interesate doresc continuarea conflictului din Orientul Apropiat… mult prea apropiat (geografic) de Europa, dar și de un dezastru umanitar extins.

Fluxul de știri
0