Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: ce legături a avut SIS-ul de la Chișinău cu regele României

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСлужба информации и безопасности
Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 1956, pe ruinele Liceului militar „Regele Ferdinand I” din Chișinău a fost edificată clădirea actualului Serviciului de Informaţii şi Securitate.

CHIŞINĂU, 12 mai – Sputnik. Clădirea Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) situată pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului este construită pe ruinele Liceului militar „Regele Ferdinand I”. 

Casa Mitropoliei - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Clădirea Guvernului, edificată pe locul unei biserici

Liceul a fost construit în anul 1919. În anul 1920, liceul a primit denumirea de Liceul Militar „Regele Ferdinand I”. Clădirea liceului militar a fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

În anul 1956, pe ruinele Liceului militar a fost edificată o clădire care astăzi aparţine Serviciului de Informaţii şi Securitate.   

Singura urmă lăsată de acest liceu la Chişinău este Catedrala Schimbarea la Faţă, care a fost capela Liceului şi care ulterior a fost transformată în observator astronomic. Liceul Militar „Regele Ferdinand I” era o şcoală de elită.


Fluxul de știri
0