Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria

© AP Photo / Aamaq News AgencyLuptătorii ISIS
Luptătorii ISIS - Sputnik Moldova
Abonare
Americanii instruiesc noi cadre în apropierea orașului Al-Tanf, pentru continuarea acțiunilor militare, contrar tuturor acordurilor de încetare a focului, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că în regiunea orașului Al-Tanf, controlată de SUA, se desfășoară acțiuni de instruire a unor luptători, anunță RT.

"Iată în această regiune, pe care americanii au declarat-o în mod unilateral zona lor de control, se întâmplă niște lucruri cu totul stranii, inclusiv pregătirea de luptători, care este organizată acolo pentru continuarea acțiunilor militare, contrar tuturor acordurilor de încetare a focului", a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă organizate împreună cu omologul său din Iordania, Ayman Safadi.

Russian Foreign Minister Sergey Lavrov addresses the United Nations General Assembly on Thursday, Sept. 21, 2017, at U.N. headquarters. - Sputnik Moldova
Lavrov - lecție de gândire diplomatică în fața pericolului maxim: războiul mondial

De asemenea, el a amintit de situația legată de tabăra de refugiați Rukban, din punct de vedere a livrării ajutorului umanitar.

"O perioadă îndelungată, americanii au refuzat accesul convoaielor cu ajutor umanitar, sub pretextul că guvernul sirian nu ar permite acest lucru. Nu e adevărat, toate problemele legate de guvernul sirian și instituțiile umanitare au fost rezolvate, iar acum, în realitate, SUA refuză să ofere garanții de securitate pentru transportarea ajutorului umanitar în această tabără", a adăugat ministrul.

Anterior, Lavrov a declarat că Moscova are suspiciuni că SUA intenționează să rămână în Siria pentru o perioadă îndelungată.

Fluxul de știri
0