Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Criminali periculoși de origine azeră, prinşi în Moldova: Imagini video cu reţinerea lor

© Photo : Captura video: Unitatea de GardăReţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco
Reţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco - Sputnik Moldova
Abonare
Doi killeri azeri au fost reținuți de Poliție şi PCCOCS - aceștia au comis mai multe omoruri la comandă în țările CSI.

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. Structurile de forță din țara noastră au reținut doi cetățeni de origine azeră, cu vârsta de 26 și respectiv 32 de ani, membri ai unui grup criminal organizat. Aceștia aveau rolul de killeri, desfășurând activitatea infracțională pe teritoriul CSI.

Potrivit Poliției, azerii au fost anunțați în căutare de către autoritățile de drept din Ucraina, pentru comiterea unui atac armat, pe 29 martie 2018, asupra unui grup de persoane, cu utilizarea armelor de tip automat "Kalașnikov", soldat cu decesul unei persoane și rănirea alteia.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială în nordul țării: Un cetățean străin, reținut

Suspecții au fost reținuți pe data de 8 mai, în urma unei informații operative care a ajuns la adresa Inspectoratului Național de Investigații.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale, angajații Direcției Urmărire Penală a Poliției de Frontieră, Serviciului Informații Securitate, în conlucrare cu angajații Direcției Poliției Criminale din Ucraina, s-a stabilit că bărbații au traversat ilegal frontiera Republicii Moldova, intenționând să-și perfecteze acte false, după care să părăsească Moldova, cu destinația Turcia, pentru eschivarea de la răspunderea penală.

Urmărirea penală este cindusă de Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale.

Suspecții sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, ulterior urmând a fi inițiată procedura de extrădare pentru a fi atrași la răspundere penală în Ucraina.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger".

Fluxul de știri
0