Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Siria a doborât jumătate dintre rachetele lansate de Israel noaptea trecută

© AP Photo / Str/HOAvionul forțelor aeriene ale Israelului F-16
Avionul forțelor aeriene ale Israelului F-16 - Sputnik Moldova
Abonare
Siria a doborât peste o jumătate dintre rachetele lansate de Israel asupra Siriei, afirmă Ministerul Apărării al Rusiei.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. La atacurile asupra Siriei au participat 28 de avioane israeliene F-15 și F-16, care au lansat peste 60 de rachete, iar peste 10 de rachete tactice au fost lansate de la sol. Mai mult de jumătate din rachete au fost interceptate, anunță Ministerul Apărării al Federației Ruse într-un comunicat.

Luptătorii ISIS - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria

Moscova menționează că, pe data de 10 mai, între orele 1:45 și 3:45 dimineața, invocând drept pretext un presupus atac al unităților iraniene asupra pozițiilor israeliene în regiunea Înălțimilor Golan, Israelul a efectuat o serie de atacuri asupra Siriei.

La atac au participat 28 de avioane israeliene F-15 și F-16, care au lansat asupra diverselor regiuni ale Siriei peste 60 de rachete de tip "aer-sol". De asemenea, Israelul a lansat 10 rachete tactice de tip "sol-sol", se spune comunicatul Ministerului rus al Apărării.

"Au fost supuse atacului locațiile unde sunt dislocate formațiunile militare ale Iranului, precum și mijloacele de apărare antiaeriană a Siriei din regiunea Damascului și din Sudul Siriei", a menționat ministerul.

Două zone în care poate izbucni un conflict direct între SUA și Rusia>>>

"În urma respingerii atacului israelian de către sistemele de apărare antiaeriană ale Siriei, peste jumătate dintre rachete au fost doborâte. În perioada următoare vor fi evaluate pierderile provocate unităților militare, precum și infrastructurii militare și civile a Republicii Arabe Siriene", potrivit comunicatului.

Fluxul de știri
0