OMS: O nouă epidemie globală ar putea anihila omenirea

© Sputnik / Igor ZaremboUne épidémie d'Ebola
Une épidémie d'Ebola - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează cu privire la probabilitatea ridicată a izbucnirii unei noi epidemii la scară globală.

BUCUREŞTI, 10 mai — Sputnik, Doina Crainic. Deşi lansează un astfel de avertisment, totuşi, Organizația Mondială a Sănătății nu precizează care este boala care s-ar putea răspândi la nivel global.

În prezent, oamenii de știință din întreaga lume analizează cei mai răspândiți agenți patogeni care ar putea declanșa o nouă epidemie majoră pe Pământ, potrivit Science Alert, citat de Sputnik France.

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova dispar medicii care tratează bolnavii de tuberculoză

Potrivit specialiştilor, ar putea fi vorba de boli deja cunoscute, cum ar fi febra hemoragică virală, precum Ebola sau Lassa, dar și de infecţii care sunt încă „neidentificate".

Cauzele care ar putea sta la originea acestei „boli X" sunt destul de numeroase, spun cercetătorii. De exemplu, virusul Zika sau virusurile artificiale create în laborator. Mai mult, acestea ar putea fi folosite chiar ca arme biologice.

Totuşi, oamenii de știință încearcă să dezvolte strategii eficiente de combatere a „bolii X" și a altor pericole care ameninţă omenirea. O nouă epidemie globală ar putea avea consecințe mortale de amploarea celor ale gripei spaniole izbucnite la începutul secolului XX.

Fluxul de știri
0