Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Emiratele Arabe Unite ar putea aboli regimul de vize pentru moldoveni

© Sputnik / Александр Юрьев / Accesați arhiva multimediaAbu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite
Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii ar putea călători în Emiratele Arabe Unite fără vize, oficialitățile de la Chișinău și Abu Dhabi au început deja discuțiile în acest sens.

CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Posibilitatea abolirii regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, precum și consolidarea relațiilor dintre cele două țări, au fost discutate la Abu Dhabi de ministrul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu viceprim-ministrul Sheikhul Saif bin Zayed Al Nahyan.

În opinia celor doi oficiali, abolirea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni va favoriza și mai mult consolidarea relațiilor dintre Moldova și EAU.

”Abolirea regimului de vize este foarte importantă pentru mediul de afaceri din Republica Moldova, deoarece țara noastră este interesată în promovarea produselor și serviciilor atât pe piata Emiratelor Arabe Unite, cât și în regiunea Golfului Arabic”, a declarat șeful diplomației moldovenești.

Monument edificat în cinstea fondării statului federativ Emiratele Arabe Unite - Sputnik Moldova
Moldova și Emiratele Arabe Unite, interesate în consolidarea relațiilor economice

Ministrul Ulianovschi a accentuat interesul deosebit al mediului de afaceri din Republica Moldova de a participa la Expoziția ”Dubai 2020”.

Vicepremierul emiratez a salutat decizia autorităților moldovenești de a deschide Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite. În opinia oficialului,  acest fapt va contribui esențial la impulsionarea relațiilor dintre cele două țări, inclusiv în procesul de abolire a regimului de vize.

Ministrul moldovean l-a invitat pe Sheikhul Saif bin Zayed Al Nahyan într-o vizită oficială în Republica Moldova. 

Fluxul de știri
0