Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SUA sunt vulnerabile în fața rachetelor rusești „Kinjal”

© Photo : Captură ecran YoutubeArma hipersonică
Arma hipersonică - Sputnik Moldova
Abonare
Pentagonul manifestă neliniște în legătură cu faptul că rachetele hipersonice capabile de a străbate orice ”umbrelă” au și intrat în arsenalul Forțelor Armate ale Rusiei.

CHIȘINĂU, 9 mai  — Sputnik. Militarii americani sunt îngrijorați de informațiile despre intrarea în dotarea aviației ruse a rachetelor "Kinjal" purtate de nave MiG-31, anunță portalul Military Watch.

B61-12 - Sputnik Moldova
SUA au anunțat testarea cu succes a unei bombe nucleare gravitaționale

Câțiva înalți reprezentanți ai Pentagonului au menționată că SUA nu dispune de forțe capabile să se opună armei hipersonice rusești. Astfel, spre exemplu, armata americană nu dispune de mijloace care ar putea neutraliza rachetele care depășesc o viteza de 3 Mach, în timp ce cele mai moderne rachete rusești sunt capabile să atingă cinci, zece și chiar 20 de Mach.

Militarii americani mai menționează că SUA este vulnerabilă și în fața rachetelor sovietice din categoria SCUD.

MiG-31 a fost optimizat pentru transportarea rachetelor super-grele, iar viteza mare pe care o poate atinge avionul este favorabilă desfășurării rachetelor "Kinjal". Lansarea rachetei are loc la o altitudine de peste 10 km.

Datorită sistemului aerodinamic de ghidare a "Kinjalului", acesta poate evita zonele periculoase. Racheta este capabilă să atingă ținte aflate la o distanță de 2000 kilometri, depășind raza de acțiune a sistemelor de apărare antiaeriană a potențialului inamic.

Americanii și nemții cred că valorile occidentale comune se erodează>>>

Anterior, adjunctul ministrului rus al Apărării, Iuryi Borisov, a subliniat că rachetele "Kinjal" sunt invulnerabile și dispun de o putere de distrugere semnificativă. Arma este destinată, în special, nimicirii navelor militare de mare tonaj. Experții menționează că nicio țară din lume nu dispune de astfel de arme.

Fluxul de știri
0