Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA au anunțat testarea cu succes a unei bombe nucleare gravitaționale

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forțele aeriene ale SUA au supus noua armă mai multor verificări, atât la sol cât și în aer.

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Forțele Aeriene ale SUA au testat bomba nucleară "gravitațională" B61-12, anunță portalul Military.com.

"Am efectuat deja 26 de teste de inginerie, dezvoltare și de zbor", a declarat Lt. Gen. Jack Weinstein, șef adjunct al Statului Major pentru descurajarea strategică și integrarea armelor nucleare.

Luptătorii ISIS - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria

Bombele modernizate vor avea o exactitate de cinci ori mai mare decât versiunile precedente — B61-3, B61-4, B61-7 și B61-10.

Militarii americani nu au specificat ce avioane au fost utilizate în procesul testărilor. Potrivit surselor publicației, noua armă urmează să fie compatibilă cu platformele avioanelor multifuncționale de luptă F-35 Lightning II. Prima partidă de bombe ar urma să intre în dotarea armatei în anul 2020.

SUA planifică să desfășoare bombele în bazele militare din Europa — Germania, Italia, Turcia, Belgia și Olanda. Potrivit direcției bugetare a Congresului american, costurile modernizării forțelor nucleare în următorii 30 de ani (2017-2046) se vor ridica la 25 miliarde dolari.

Două zone în care poate izbucni un conflict direct între SUA și Rusia>>>

Bombele nucleare "gravitaționale" sunt proiectate în așa fel ca să poată fi transportate cu ușurință pe calea aerului cu avioanele В-52 Stratofortress și В-2 Spirit, fiind rezistente la vibrații, schimbări ale temperaturii și presiunii aerului în timpul zborului.

Fluxul de știri
0