Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lovitura anului: Iohannis a fost condamnat! Savaliuc l-a denunțat!

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar de Ziua Europei, președintele României a fost condamnat de una dintre instituțiile fundamentale ale democrației din Uniunea Europeană.

BUCUREȘTI, 9 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a folosit termenul de penali în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în luna februarie", transmite agenția "Știri pe surse".

Iohannis a fost găsit vinovat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cinci din cei nouă membri ai CNCD pronunțându-se pentru această sancţiune.

Această condamnare a fost dată de CNCD în urma sesizării făcute de cunoscutul jurnalist Răzvan Savaliuc, subiectul fiind utilizarea epitetului "penalii" în cazul unor persoane aflate în procesul de judecată, în care beneficiază de prezumția de nevinovăție.

"Sunt încântat de această decizie", a declarat Savaliuc, "Comportamentul prezidențial întreținea o stare de ură împotriva unor persoane care nu fuseseră condamnate, care aveau dreptul de a fi judecate".

Peștele de la cap se împute, a spus Savaliuc, referindu-se la exemplul pe care l-a dat președintele, ceea ce a adus oprobiul public asupra unor persoane care nu erau declarate vinovate de instanță.

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Iohannis - gafă ciudată, atac fără precedent și situație ridicolă!

Ioahnnis a avut o primă reacție, contestând din reflex: "Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD", arată Administrația Prezidențială, transmite sursa citată.

Reamintim că declarația președintelui Klaus Iohannis reclamată de Răzvan Savaliuc a fost făcută pe 15 februarie:

"Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet.(…) DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună".

Fluxul de știri
0