Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Ziua Victoriei va rămâne mereu o sărbătoare a mândriei și memoriei nepieritoare

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaПрезидент России Владимир Путин на военном параде в честь 73-й годовщины Победы в ВОВ
Президент России Владимир Путин на военном параде в честь 73-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Moldova
Abonare
În luarea sa de cuvânt în Piața Roșie din Moscova, liderul rus a subliniat că Rusia nu va permite să se aştearnă uitarea peste eroismul poporului sovietic care a salvat lumea de robie.

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. Ziua Victoriei va rămâne întotdeauna o sărbătoare sfântă a mândriei naționale și a memoriei nepieritoare, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în discursul rostit la parada din Piața Roșie.

„Vă felicit cu ocazia Zilei Victoriei, sărbătoarea care a fost, este și va rămâne cea mai scumpă și sfântă pentru fiecare familie, pentru întreaga noastră țară", a declarat Putin.

Acesta a menționat că, acum 73 de ani, „nazismul a fost învins, a fost a pus capăt atrocităților, agresiunii și barbariei".

Акция Бессмертный полк в Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preşedintele Moldovei, în fruntea marşului „Regimentul Nemuritor": Ce a declarat Dodon

Totodată, președintele Federației Ruse a subliniat că Rusia nu va permite să fie uitat eroismul poporului sovietic care a salvat lumea de la robie.

Putin a declarat că astăzi se încearcă să fie date uitării faptele de eroism ale poporului care salvat Europa de robie, distrugeri, de urgiile Holocaustului, se încearcă să fie falsificată, rescrisă istoria. Însă poporul rus nu va admite așa ceva. Datoria sa este de a păstra vie amintirea bravilor ostași care și-au jertfit viața pentru a salva viața altora.

Liderul rus a specificat că nicio țară din lume nu a desfășurat acțiuni militare de o asemenea anvergură precum Uniunea Sovietică în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

A fost făcut imposibilul. Nimeni nu se gândea la sine, munceau eroic femei și copii, pentru Patrie, pentru biruință, pentru cei care apărau țara, familiile lor în focul războiului", a spus Putin.

 

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaParada Militară consacrată împlinirii a 73 de ani de la Victorie
Военный парад, посвящённый 73-й годовщине Победы в ВОВ - Sputnik Moldova
Parada Militară consacrată împlinirii a 73 de ani de la Victorie
Fluxul de știri
0