Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Preşedintele Moldovei, în fruntea marşului „Regimentul Nemuritor": Ce a declarat Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariАкция "Бессмертный полк" в Кишиневе
Акция Бессмертный полк в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova a transmis în direct acţiunea comemorativă „Regimentul Nemuritor", organizată sub egida şefului statului.

CHIŞINĂU, 9 mai — Sputnik. Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a păşit în fruntea coloanei Marşului Memoriei „Regimentul Nemuritor", desfăşurată miercuri la Chişinău.

Zeci de mi de chişinăuieni, purtând portrete ale participanţilor la Marele Război pentru Apărarea Patriei, s-au îndreptat în coloană spre Complexul „Eternitate" pentru a cinsti memoria celor care au luptat. În fruntea coloanei au circulat motocicletele şi automobilele de epocă.

Ветеран Второй мировой войны Мирко Саво Сировина возлагает цветы к Вечному огню на мемориале Шерпенский плацдарм - Sputnik Moldova
Pe cine a decorat astăzi președintele Dodon

Reporterii Sputnik au transmis în direct de la eveniment. Potrivit mai multor participanţi la marş, această acţiune realizează o legătură incontestabilă între generaţii. Manifestanţii au scandat „Ura!", „Victorie!", „Vă mulţumim!".

Preşedintele ţării i-a dezvăluit reporterului Sputnik ce sentimente l-au copleşit, păşind în fruntea „Regimentului Nemuritor".

„În primul rând, este sentimentul de mândrie pentru ţara noastă, pentru veterani, pentru poporul nostru, care a ieşit astăzi masiv în stradă pentru a sărbători Ziua Victoriei. În Moldova este şi va fi Ziua Victoriei. Acest lucru nu poate fi schimbat, în pofida unor politicieni de a interpreta istoria şi această sărbătoare. Pentru noi ea este Ziua Victoriei, a spus Dodon.

În jur de 400 de mii de originari din Moldova au luptat în rândurile Armatei Sovietice. Acţiunile de eroism ale 250 de mii dintre aceştia au fost menţionate cu distincţii, 19 persoane devenind Eroi ai uniunii Sovietice. În total, în ţara noastră au mai rămas în jur de 600 de veterani ai celui de al Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0