Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe cine a decorat astăzi președintele Dodon

Ветеран Второй мировой войны Мирко Саво Сировина возлагает цветы к Вечному огню на мемориале "Шерпенский плацдарм"
Ветеран Второй мировой войны Мирко Саво Сировина возлагает цветы к Вечному огню на мемориале Шерпенский плацдарм - Sputnik Moldova
Abonare
În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău se desfășoară în aceste momente un concertul festiv prilejuit de Ziua Victoriei, organizat sub egida președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. În centrul Capitalei a are loc în aceste momente un concert festiv dedicat zile de 9 Mai — Ziua Victoriei. Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău evoluează artiști renumiți din țară și de peste hotare.

Инаугурация президента России В. Путина - Sputnik Moldova
Rusia
Jarov: Pentru mulți europeni Putin întruchipează puterea și independența

Deja pe scenă au evoluat formația Milenium și interpreta Geta Burlacu.

Între cei anunțați că vor ieși pe scenă sunt formaţia „Zdob şi Zdub", artistul emerit al Rusiei Denis Maidanov, artistul poporului din Rusia, Oleg Gazmanov. Concertul va culmina cu un spectaculos foc de artificii.

Totodată, pe piața a fost scoasă o coloană de tehnică militară din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, între care tancuri și lansatoare de rachete.

Vom menționa că președintele Igor Dodon a semnat astăzi un decret prin care i-a decorat cu Ordinul Republicii pe șapte participanți ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Aceștia sunt Mihail Blajanov, Mihail Ghejenco, Mirco Sirovin, Anatolii Gondârev, Vasili Litvinov, Mihail Țaran, Piotr Voloșciuc.

Fluxul de știri
0