Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Petrovici: Majoritatea cetățenilor Moldovei va sărbători Ziua Victoriei

© Sputnik / Miroslav RotariВ Молдове сегодня отмечают День Победы
В Молдове сегодня отмечают День Победы - Sputnik Moldova
Abonare
În centrele de presă Sputnik din țările CSI și UE s-a desfășurat videoconferința „Frontovaia pereklicika” („Фронтовая перекличка”) în cadrul căreia s-au depănat istorii de familie ale celor care poartă amprenta evenimentelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Participanții la videoconferința „Frontovaia pereklicika" au povestit întâmplări legate de Marele Război pentru Apărarea Patriei și au vorbit despre necesitatea de a păstra în amintire evenimentele anilor patruzeci ai secolului XX, care au afectat, practic, toate familiile cetățenilor fostei URSS și pe urmașii acestora.

„Depunem toate eforturile pentru a păstra memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei", a spus Aleksei Petrovici, președintele Comitetului Coordonator Național „Pobeda".

Бессмертный полк в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
”Regimentul nemuritor” la memorialul ”Eternitate”

Acesta a menționat că în ajun a avut loc ceremonia de reînhumare a rămășițelor pământești ale ostașilor Armatei Roșii, procedură care nici până acum, după 73 de ani, nu a fost executată în modul cuvenit.

„Pe teritoriul Republicii Moldova pe unde a trecut frontul mai există încă multe mii de astfel de morminte ale ostașilor necunoscuți. Când sunt întrebat când va fi reînhumat ultimul soldat, eu răspund că în acest sens vor mai avea încă destul de lucru copiii și nepoții noștri", a adăugat Petrovici.

„La noi în țară va fi marcată sărbătoarea de stat Ziua Vctoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Vom sărbători această zi în pofida oricăror încercări de a rescrie și falsifica istoria, de a-i prezenta pe eliberatori drept ocupanți, iar pe ocupanți drept eliberatori", a punctat Petrovici.

Comitetul Coordonator Național „Pobeda" activează sub patronatul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care participă la toate acțiunile comemorative.

Fluxul de știri
0