Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

”Regimentul nemuritor” la memorialul ”Eternitate”

© Sputnik / Miroslav RotariБессмертный полк в Кишиневе
Бессмертный полк в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Mii de persoane, care participă la marșul dedicate Zilei Victoriei, organizat de Partidul Socialiștilor sub genericul ”Regimentul nemuritor”, s-au îndreptat luni din scuarul Teatrului de Operă și Balet din centrul Chișinăului spre memorialul ”Eternitate”.

CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. Mii de oameni au mers luni în coloană prin centrul capitalei spre memorialul ”Eternitate” pentru a-i comemora pe participanții la cel de Al Doilea Război Mondial.

PSRM, care este organizatorul evenimentului, a numit acest marș ”Regimentul nemuritor”. Mai mulți participanți la marș au purtat portrete ale celor care au luptat contra invaziei fasciste.

Посол России в Молдове Фарит Мухаметшин - Sputnik Moldova
Rusia
Muhametșin: datoria noastră este să păstrăm moștenirea Victoriei

La eveniment nimeni nu poartă simboluri de partid. Oamenii țin în mâini portretele rudelor lor care au participat la Al Doilea Război Mondial, drapele roșii și simbolul Sfântului Gheorghe.

Dis de dimineață la memorial au venit sute de cetățeni pentru a comemora participanții la luptele contra invadatorilor fasciști. Oamenii au depus flori și au asistat la o ceremonie oficială de comemorare. La eveniment au fost prezenți și conducătorii țării – Președintele Nicolae Timofti,. Președintele Parlamentului Andrian Candu și Prim-ministrul Pavel Filip. Au fost prezenți și deputați, membri ai executivului și reprezentanți ai corpului diplomatic.

Luni acțiuni similare au avut loc și în municipiul Bălți, dar și în alte localități ale țării.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a menționat că ”această zi este importantă pentru toți. Suntem obligați să cinstim memoria ostașilor și să facem totul pentru ca despre acest război groaznic să cunoască copiii și generațiile care vor veni după noi”.

În timpul celui de Al Doilea Război Mondial în circa 400 de mii de originari din Moldova au luptat în componența Armatei Roșii, iar faptele eroice a 250 de mii dintre ei au fost decorate. De asemenea, mai mult de 20 de băștinași din Moldova au devenit eroi ai Uniunii Sovietice. La ora actuală mai sunt în viață aproximativ 1500 de moldoveni veterani ai celui de Al Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0