Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trump l-a felicitat pe Putin cu ocazia preluării noului mandat

© Sputnik / Michael Klimentyev / Accesați arhiva multimediaПрезидент США Дональд Трамп и президент России Владимир Путин
Президент США Дональд Трамп и президент России Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA l-a felicitat pe omologul său rus pentru al patrulea mandat la Kremlin, exprimându-și speranța că relațiile bilaterale dintre cele două țări se vor ameliora.

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Liderul american Donald Trump l-a felicitat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu ocazia învestirii în funcție pentru al patrulea mandat, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, citată de presa rusă.

„Președintele îl felicită pe Putin și așteaptă acel moment, când, după cum sperăm, vom avea relații bune cu Rusia", a spus Sanders.

Presa la inaugurarea lui Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Ce le-a transmis Putin compatrioților în alocuțiunea sa de inaugurare

Pe data de 7 mai, la Moscova, în Palatul Mare de la Kremlin, a avut loc inaugurarea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Rusiei. Preluându-și postul, Putin a declarat că scopul vieții și activității sale va fi, ca și până acum, să slujească oamenilor și Patriei.

Ulterior, liderul rus i-a transmis Dumei de Stat propunerea de a examina candidatura lui Dmitri Medvedev la funcția de prim-ministru al țării. Inițiativa președintelui va fi discutată la ședința plenară a Camerei inferioare, pe 8 mai.

Putin: Proiectul de țară până în 2024>>>

Putin a venit la conducerea Rusiei în anul 2000. Peste patru ani, în 2004, a fost reales în funcția de președinte. Putin nu a candidat la alegerile din 2008, deoarece, conform Constituției, una și aceeași persoană nu are dreptul să candideze de trei ori consecutiv la funcția de președinte. Putin a susținut candidatura lui Medvedev la președinție, iar în luna mai 2008 a devenit prim-ministru al țării. În același an, în Constituție au fost operate modificări, conform cărora președintele este ales nu pentru patru, ci pentru șase ani. Putin a devenit iarăși șef al statului în 2012, iar în 2018 a obținut victoria în alegeri cu un număr-record de voturi: peste 56,4 milioane.

Fluxul de știri
0