Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a felicitat Moldova cu ocazia Zilei Victoriei

© Sputnik / Miroslav RotariВ Молдове сегодня отмечают День Победы
В Молдове сегодня отмечают День Победы - Sputnik Moldova
Abonare
În mesajul său de felicitare liderul rus a menționat eroismul fără seamăn al popoarelor noastre care au luptat cot la cot pe fronturile Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat pe omologul său moldovean, Igor Dodon, cu ocazia celei de-a 73-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, anunță Kremlinul într-un comunicat.

„Vladimir Putin i-a felicitat pe liderii Azerbaidjanului, Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Kirghiziei, Moldovei, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Uzbekistanului, Abhaziei, Osetiei de Sud, precum și pe cetățenii Georgiei și Ucrainei cu prilejul celei de a 73-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei", se spune în comunicat.

Ветераны на Красной площади перед началом парада - Sputnik Moldova
Societate
Veteranii de război din Republica Moldova vor avea legitimații noi

Totodată este specificat că „în mesajele de felicitare ale șefului statului rus se subliniază că Ziua Victoriei este o dată sfântă și un simbol al unității, al eroismului fără seamăn al popoarelor noastre care au luptat cot la cot pe fronturile războiului și au muncit cu jertfire de sine în spatele frontului pentru salvarea Patriei și a întregii omeniri de fascism".

Putin a menționat în mod special importanța de a le transmite tinerilor adevărul despre evenimentele Marelui Război pentru Apărarea Patriei, subliniind în același timp că datoria actualei generații este de a nu admite repetarea evenimentelor tragice din trecut.

Președintele Rusiei și-a exprimat încrederea că tradițiile de prietenie frățească și ajutor reciproc, care s-au consolidat în anii de restriște, rămân a fi o bază sigură pentru dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre.

Putin le-a transmis un mesaj de recunoștință tuturor veteranilor de război și celor care au muncit în spatele frontului, urându-le sănătate, viață lungă, pace și bunăstare.

Anterior, Dmitri Medvedev, care la momentul actual exercită funcțiile de premier al Rusiei, i-a expediat o telegramă de felicitare omologului său moldovean.

Fluxul de știri
0