Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veteranii de război din Republica Moldova vor avea legitimații noi

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaВетераны на Красной площади перед началом парада
Ветераны на Красной площади перед началом парада - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării al Republicii Moldova a iniţiat schimbarea legitimaţiilor pentru veteranii de război.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Ministerul Apărării al Republicii Moldova a iniţiat acțiunile de pregătire pentru implementarea procesului de schimbare a legitimațiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou.

Potrivit secretarului de stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învățământ militar și planificare a resurselor, Vladimir Iliev, printre primele acţiuni realizate a fost încheierea de către Ministerul Apărării şi Agenţia Servicii Publice a contractului privind confecţionarea legitimaţiilor de tip nou.

Упражнения в рамках международных учений „Огненный щит 2016” - Sputnik Moldova
Societate
Moldova mărește considerabil bugetul alocat pentru apărarea națională

A fost constituită Comisia Interdepartamentală pentru Asigurarea Schimbării și Eliberării Legitimației de Veteran de Război, cu aprobarea componenţei şi cadrului normativ departamental, ce reglementează organizarea şi funcţionarea acesteia, precum şi a instrucţiunilor ce stabilesc mecanismul de eliberare, înmânare, retragere, evidenţă şi păstrare a legitimaţiilor de veteran de război.

”Comisia urmează să evalueze numărul real de veterani de război, iar până la data de 31 decembrie 2020 să finalizeze procesul de substituire a legitimaţiilor”, a declarat Iliev.

În anul 2018, vor fi confecţionate 15 mii de legitimaţii de tip nou. 

Acţiunea de schimbare a legitimaţiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou se desfăşoară în contextul realizării Planului „Memorie. Onoare. Respect”.

Fluxul de știri
0