Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip îi invită pe arabii din Emirate să participe la privatizările din Moldova

© Photo : gov.mdMinistrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan bin Saeed Al Mansouri
Ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan bin Saeed Al Mansouri - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean, Pavel Filip, i-a invitat pe investitorii din Emiratele Arabe Unite să participe la procesul de privatizare a companiilor de stat care vor avea loc în acest an

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Premierul Pavel Filip a invitat companiile din Emiratele Arabe Unite să participe activ în procesul de privatizare planificat pentru anul 2017, unde vor fi expuse companii autohtone din diverse domenii.

Șeful Guvernului a avut miercuri o întrevedere cu ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite (EAU), Sultan bin Saeed Al Mansouri, cu care a discutat subiecte ce țin de consolidarea dialogului bilateral, dezvoltarea relațiilor comercial-economice, cu accent pe atragerea investiţiilor din EAU în economia Republicii Moldova.

Premierul a menţionat că prioritatea numărul unu a Guvernului este atragerea investiţiilor străine şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

„Suntem într-un proces continuu de activizare și consolidare a relațiilor multisectoriale cu vecinii și cu statele din regiune. Practic, Moldova are relații foarte bune cu vecinii şi e o poartă către UE prin faptul că are un acord de liber schimb cu blocul comunitar”, a spus Pavel Filip.

Вице-премьер Молдовы Октавиан Калмык - Sputnik Moldova
Moldtelecom, Air Moldova, Barza Albă - scoase la privatizare

Totodată, Filip spune că va face tot posibilul pentru a elimina barierile birocratice cu care se confruntă reprezentanţii mediului de afaceri.

”Vă invităm să participați cu investiții pe domeniile care vă interesează. Ne propunem să creăm mai multe oportunități de investiții prin aplicarea mecanismelor zonelor economice libere, parcurilor industriale și parcurilor IT”, a subliniat Pavel Filip.

Potrivit Guvernului, ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan bin Saeed Al Mansouri, și-a manifestat interesul pentru consolidarea parteneriatului politic şi economic cu Republica Moldova şi disponibilitatea de a acorda ţării noastre expertiză şi asistenţă logistică într-un șir de domenii. Printre domeniile de interes au fost evidenţiate infrastructura, agricultura, securitatea alimentelor, sectorul IT.

Privatizarea întreprinderilor de stat în Moldova, pe placul funcţionarilor FMI>>

Antreior, Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, a anunțat că în acest an, statul intenționează să scoată la privatizare mai multe întreprinderi importante, între care hidrocentrala Costești-Stânca, compania RED-Nord, RED Nord-Vest, Air Moldova și Moldtelecom, dar și alte companii aflate în proprietatea statului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0