Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cunoscut analist politic român dă verdictul - "Iohannis nu prinde turul II"

© Photo : Facebook / Klaus IohannisKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
"Comunismul a picat acum 30 de ani - tot luptăm? Cineva mai și construiește? Dacă nu te înscrii în agenda cetățeanului, e foarte greu să faci ceva împotriva PSD".

BUCUREȘTI, 8 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Strategia lui Klaus Iohannis de e a respinge toate proiectele importante ale Coaliției de guvernare, nu e eficientă, o să vedeți rezultatele în sondaje", este opinia cunoscutului analist și jurnalist Bogdan Chirieac.

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Totuși, se “trece la suspendarea lui Iohannis” – printr-o manevră inteligentă!

Jurnalistul vorbește de o veritabilă "greva prezidențială", observație făcută de curând și de postul german Deutsche Welle. "După trei ani și jumătate de inactivitate" e foarte greu să faci ceva contra partidului majoritar.

În plus, promovarea și susținerea unui personaj modest și controversat în frunte partidului care îl susține, este un alt handicap, consideră analistul.

„Dacă nu te înscrii efectiv în agenda cetățeanului, dacă nu te apropii de cetățean, lucru foarte greu, după trei ani și jumătate de inactivitate din partea președintelui, dacă nu ai lider credibil în fruntea PNL, e foarte greu să faci ceva în lupta împotriva PSD-ului", a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Concluzia este că, utilizând această strategie, Iohannis are șanse mici să prindă chiar și turul doi al viitoarelor alegeri prezidențiale.

„Cu această strategie, foarte puțin evoluată, eu nu cred că președintele va reuși să intre în turul II la prezidențiale", spune Chirieac. "Despre aceasta este vorba, să prinzi locul 2.

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Iohannis, mai degrabă nepopular decât popular: soarta lui Constantinescu

Locul 1 îl are PSD, consideră analistul. "Pentru locul 2 sunt bara-bara, domnii Tăriceanu și Cioloș", a concluzionat analistul, transmite DC News.

În privința variantei europene, Bogdan Chirieac, consideră că, după declarația cu "niște evrei", o posibilă numire "în funcția de președinte a Consiliului European s-a complicat foarte mult".

"Pentru înalta funcție din UE, Bogdan Chirieac consideră că președintele Iohannis „se califica și etnic, dar și geografic, era din estul Europei — îmi e teamă că după declarația cu 'evreii' nu mai e cazul", a declarat Chirieac.

Bogdan Chirieac a subliniat și desuetul unor sloganuri precum „lupta împotriva PSD-ului", „lupta împotriva corupției", „lupta împotriva comunismului"… „E chiar războiul de 70 de ani?", întreabă analistul.

"Comunismul a picat acum aproape 30 de ani — tot luptăm? Cineva mai și construiește? Nu încăpem în orașele și satele țării, nu mai încăpem pe șosele, nu mai încăpem între orașele și satele țării. Administrația e cea mai slabă din Uniunea Europeană. S-au majorat salariile doctorilor și a ieșit personalul medical în stradă".

Sunt multe lucruri de făcut în țara asta, a concluzionat, Bogdan Chirieac, trăgând un semnal de alarmă la adresa atitudinii președintelui… și nu numai.

Fluxul de știri
0