Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Jarov: Pentru mulți europeni Putin întruchipează puterea și independența

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaИнаугурация президента России В. Путина
Инаугурация президента России В. Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii țărilor Uniunii Europene l-au numit pe Putin cel mai puternic politician din lume, deoarece el este mai independent decât liderii lor, consideră politologul rus Maksim Jarov.

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Conform sondajului realizat în cadrul proiectului „Sputnik.Opinie" de către cea mai veche companie franceză care realizează sondaje de opinie IFop pentru Sputnik News, mai bine de o treime dintre italieni (38%), francezi și germani (câte 34%) consideră că Vladimir Putin este cel mai puternic lider din lume.

De aceeași părere sunt 26% dintre britanici și 23% dintre americani. Pe locul doi se află președintele SUA, Donald Trump. Acesta este considerat cel mai puternic lider de către 43% dintre americani, 33% britanici, 25% francezi, 27% germani și 29% italieni.

Automobilul Kortej la ceremonia de inaugurare a președintelui Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Premieră: Cu ce a surprins Putin publicul la ceremonia de inaugurare

Pe locul trei se află liderul chinez Xi Jinping, acesta fiind considerat cel mai puternic din lume de către 17% dintre locuitorii Franței, 19% ai Germaniei, 13% ai Italiei, 9% ai Marii Britanii și 4% ai SUA.

Potrivit politologului rus Maksim Jarov, popularitatea înaltă a lui Putin în țările europene nu este un secret sau o surpriză. Asemenea rezultate ale diferitelor sondaje de opinie apar regulat în UE pe parcursul ultimilor ani.

„Motivul acestui succes constă nu numai în faptul că în Occident Putin este demonizat prin intermediul celor mai prestigioase mijloace de informare, ci și în faptul că președintele Rusiei este un politician de alternativă. Pentru mulți europeni acesta întruchipează forța și independența. Putin apare în fața locuitorilor Uniunii Europene drept un lider mai independent și mai liber decât conducătorii lor. Respectiv, acest lucru face ca popularitatea sa să fie destul de înaltă în țările europene", a menționat Jarov, comentând rezultatele sondajului de opinie.

Fluxul de știri
0